Xylinos

Informatie

Lesavonden en -locatie

Onze vaste lesavond is op woensdag. Er is een lesuur voor beginnende dansers en een lesuur voor gevorderden. De tijden zijn als volgt: 

 • 19:45 – 20:45: Beginners 
 • 20:45 – 21:00: Samen dansen
 • 21:00 – 21:15: Pauze, drinken en bijpraten 
 • 21:15 – 22:15: Gevorderden

Vanwege het Covid-19 virus kunnen de tijden en groepen aangepast zijn. Deze informatie vind je bij berichten.

Locatie: Sportzaal van basisschool De Vlinder, Bloesemtuin 17 te Houten. 
Zaalschoenen zijn verplicht.

Agenda

Hieronder vermelden wij onze agenda met betrekking tot de bijzondere data. 

 • 29 juni 2023: Laatste les voor zomerstop
 • 6 september 2023: Start seizoen 2023-2024
 • 13 september 2023: Open avond
 • 20 september 2023: Start starterscursus, 19:35 uur

Dansdocent

Onze vaste dansdocent Anne van Eijk stelt zich hieronder voor: 

“Mijn naam is Anne van Eijk en ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam. Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen, die beiden alweer een eigen gezin hebben. Vanaf mijn 10e ging ik op ballet en heb dat gedaan tot mijn 35e. Klassiek, modern en jazz, waarmee we regelmatig optredens gaven in verschillende plaatsen. Als jong volwassene heb ik jaren jazz-les gegeven aan verschillende groepen en aan kinderen gaf ik dansexpressie. 

Vanaf de tijd dat ik in Hoenderloo woonde, hield ik op met ballet, wat mij niet gelukkig maakte, totdat een kennis mij attendeerde op de volksdansvereniging Phoenix in Apeldoorn. Ik was direct verkocht! Samen dansen, onregelmatige maatsoorten, allerlei stijlen…ik vond het geweldig! Ik genoot met volle teugen en ben in het najaar van 1985 begonnen met de kaderopleiding en Willemieke van Rooy, een van de medeoprichtsters en 1e dansdocente bij Xylinos, was een van mijn medecursisten.

 

Inmiddels heb ik ruim 30 jaar les gegeven bij verschillende verenigingen in Nederland. Momenteel geef ik les bij Machar in Woerden en val ik in bij ziekte van docenten. Verder wordt ik gevraagd voor instuiven  en doordansavonden en incidenteel voor een workshop. Dansen is voor mij niet weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Het is een uitlaadklep en een heerlijke invulling, zeker nu ik gestopt ben met werken. Elk land is uniek in specifieke bewegingen en de gebruikte muziekinstrumenten. Of de dans een lastige maatsoort heeft met veel ingewikkelde pasjes of dat de bewegingen met armen en hoofd centraal staan, alles is fijn, want je gebruikt je hele lichaam en het vraagt coördinatie, tevens bouw je een goede conditie op. Voldoening geeft het als ik gaandeweg zie dat de cursisten het steeds beter gaan beheersen en er plezier aan beleven, wat uitstraalt naar elkaar en naar het publiek als we weer in  juni op het plein in het oude dorp dansen. Van dansen wordt je fit en blijf je jong van hart en geest. Ik hoop dat iedereen, die bij ons komt meedansen net zoveel plezier zal ervaren.”

 

Kosten

De contributie bedraagt € 200,- per jaar; in delen betalen mogelijk. Het lidmaatschap loopt per half jaar en er zijn mogelijkheden voor het gebruik van de U-pas . Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier.

Activiteiten

 We hebben ieder jaar een aantal activiteiten, zoals:

 • Instuif
 • Kerstavond: een speciale dansavond met kaarslicht.
 • Dansen op Het Plein: een bijzondere avond die we als Xylinos organiseren op Het Plein in Houten, bedoeld om de mensen in Houten e.o. kennis te laten maken met werelddansen. Er is een live orkest aanwezig en iedereen wordt uitgenodigd om mee te dansen.
 • Etentje aan einde van het seizoen: gezamenlijke afsluiting onder het genot van een hapje en een drankje.
 • Doordansavonden: door het jaar heen organiseren we een drietal avonden waarin we met elkaar (dus met beide groepen) bekend repertoire dansen.
 • Dansavond met gastdocent.

Interessante links

Hieronder een aantal interessante organisaties voor dansliefhebbers:

AVG

We doen onze uiterste best om ieders privacy te waarborgen. Om die reden hebben we een AVG verklaring opgesteld. Klik hier om de AVG-verklaring te bekijken.  

Kom Kennismaken

Kom Kennismaken

Is je belangstelling gewekt? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken tijdens één van onze lesavonden in Houten. 
Neem contact met ons op en dan zien we je graag.